januari 3rd, 2017

Landelijk Schakelpunt

Medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Onze praktijk maakt gebruik van de zorginfrastructuur om uw een samenvatting van uw dossier bij de huisarts uit te wisselen met de huisartsenpost.
Hierin staan uw belangrijkste medische gegevens.
Dat kan alleen als u daar vooraf toestemming voor hebt gegeven én als het nodig is voor uw behandeling.

Wilt u dat uw belangrijkste medische gegevens beschikbaar zijn als u onverwacht terecht komt op de huisartsenpost?
Dan is het belangrijk dat u vooraf toestemming geeft voor deze uitwisseling.
Toestemming geven kan direct bij een bezoek aan onze praktijk of online via www.ikgeeftoestemming.nl.

Online toestemming geven
Op de website kunt u op twee manieren toestemming regelen:

1.             Vul uw gegevens in en verstuur ze met DigiD met sms. Wij ontvangen uw bericht in een speciaal beveiligd portaal en verwerken in uw dossier dat u toestemming hebt gegeven.
2.             Vul online een formulier in, print het en geef het aan een van onze medewerkers. Wij verwerken vervolgens in uw dossier dat u toestemming hebt gegeven.

Om de toestemming voor onze praktijk te regelen, zoekt u op www.ikgeeftoestemming.nl naar [vul de naam van de praktijk in zoals gebruikt op www.ikgeeftoestemming.nl]. U kunt de toestemming altijd weer intrekken. Dat kan bij ons of via www.ikgeeftoestemming.nl.

Ook voor de apotheek
Haalt u regelmatig medicijnen bij een of meerdere apotheken en wilt u dat zij uw medicatie-gegevens beschikbaar stellen via de zorginfrastructuur? Geef dan elke apotheek apart toestemming. De huisartsenpost of een andere apotheek kan dan uw medicatie-gegevens opvragen als het nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming snel en gemakkelijk op www.ikgeeftoestemming.nl.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het elektronisch uitwisselen van medische gegevens via de zorginfrastructuur? Bijvoorbeeld wie uw gegevens kunnen inzien of over de veiligheid? Vraag dan bij een bezoek aan onze praktijk naar de brochure ‘Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!’ of kijk op de website van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie: www.vzvz.nl.